SDG_Stories_9C

Verdensmål 9

Verdensmål nr. 9 handler om industri, innovation og infrastruktur. Dette mål er vigtigt for mig, da det bl.a. er noget jeg arbejder med til hverdag hvor jeg er projekteringsleder i Elektrificeringsprojektet hos Banedanmark, hvor vi arbejder på at elektrificere jernbanen i Danmark.

I de større byer i Danmark er adgang til offentlig transport ikke en udfordring, da man sjældent er længere end en lille gåtur fra det nærmeste busstoppested eller station. Når man kommer ud i provinsen bliver det lidt mere besværligt, da der er længere imellem afgangene og nettet ikke er så finmasket. 
Hvis man forlader Danmark og drager ud i verden, så er der steder hvor det ikke at have en bil i større eller mindre grad paralyserer dig eller steder hvor bilen ikke så meget bliver brugt til at køre fra A til B, men istedet til at holde stille i trafikken og udlede en masse udstødning, der både skader de omkringboende, men også bidraget til den globale opvarmning. Ved at en person ikke er mobil, så indskrænkes personens muligheder også; måske er jobbet der betaler nok til at man kan sende sit barn i den gode skole i et område man ikke kan komme til, da man ikke har råd til en bil. Så for både at hjælpe samfundet med at blive mere mobilt og for at hjælpe miljøet, så er det vigtigt at få udbygget og moderniseret verdens transportårer.

Eva Maria

Thorning Hein